Hvepse elsker mormors syltetøj

Man vil opleve i løbet af sensommeren, at hvepse sværmer om havebordet lige så snart der er søde sager til stede. Hovedårsagen til dette er at hvepse skal fodre deres larver og selv om de primært er rovdyr, så elsker de mormors marmelade og andre søde sager.

Hvepse lever kun et år ad gangen, hvorimod dronningen lever i flere år. Hvepsedronninger udklækkes sent på sommeren og går efterfølgende i dvale til næste forår. Hvepse kan godt være aggressive sidst på året, hvor deres liv er ved at ophøre. Ønsker man at undgå hvepse, kan man som et godt gammelt råd, stille et glas med sukkervand ude i hjørnet på terrassen eller i et vindue og hvepsene vil primært holde sig i nærheden af dette.

Hvepsestik gør ondt og som regel mere ondt end at blive stukket af en bi. Når hvepsen stikker, trækker den sin brod ud igen og dør ikke som er tilfældet for en bi. Hvepsen overlever altså at den stikker et dyr eller menneske. Vi mennesker betragter hvepse som skadedyr, da vi generes af dem, men ude i naturen er de en vigtig del af hele naturens gang – bl.a. er de jæger og lever også af kållarver og andre skadelige insekter.

Du kan læse meget mere om hvepse her på husoghavesiden.dk.

 

One thought on “Hvepse elsker mormors syltetøj

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>