Tag en tur i mini-zoo og få en dejlig dag med familien

Er der noget mere børnevenligt end et besøg i en mini-zoo, hvor det vrimler med populære og eksotiske dyr, som glæder både ung og gammel? Forskellen på en mini-zoo og en almindelig zoo i de større byer er først og fremmest beliggenheden. En mini-zoo ligger i langt de fleste tilfælde i mere landlige omgivelser eller måske endda i et smukt naturområde. Du vil også opleve, at der i mini-zoo er lidt mere jordnært og simpelt, da de fleste er drevet af private familier, der driver deres zoo ud fra en kærlighed til dyrene. Derudover er der selvfølgelig også forskel på prisen for at komme ind og se dyrene – tag en tur i mini-zoo, der også har mini-priser i forhold til de større zoologiske have i byerne.

En mini-zoo er naturligvis ikke så stort som en almindelig zoo. Men de fleste gæster synes, at der er mere hyggeligt i de lidt mere primitive rammer i en mini-zoo. Du skal dog ikke frygte, at du skal gå og smægtes, når du og familien er på besøg. I de fleste mini-zoo er det muligt at købe lidt til frokost eller noget køligt at drikke. I de fleste mini-zoo er det også tilladt at medbringe sin egen picnic kurv, hvis man ønsker det, så husk eventuelt et tæppe og andre fornødenheder i den forbindelse. Du skal dog huske, at dyrene ikke må fodres med din mad. Køb dyrefoderet i mini-zoo i stedet for.

Det er også en populær udflugt for børneinstitutioner, skoler og plejehjem og lignende at tage en tur i mini-zoo. Husk at kontakte stedet inden I kommer for at høre nærmere om mængderabatter, som de fleste steder tilbyder. Børnene kommer aldrig til at kede sig. Når de tamme husdyr er klappet og fodret, er der legepladser, hvor de små kan tumle rundt, mens de voksne nyder et øjebliks fred og ro.

Hvilke dyr er der så? Det er naturligvis forskelligt fra zoo til zoo. Men oftest er der for eksempel børnenes favoritter som lamaer, kameler, aber, zebraer foruden krybdyr, kattedyr og forskellige fuglearter samt gnavere. Men det er en god ide at tjekke mini-zoo’ens hjemmeside for at se, hvilke dyr, der er på netop det sted, du og I skal besøge, for der kan være stor forskel på både arter og antallet af dyr. I mange zoo er der desuden de typiske danske husdyr, som man måske kan få lov at klappe og fodre med havens eget foder. Ofte er det også muligt at lære om dyrene, når man besøger en mini-zoo. Det kan være ejeren, der kan fortælle om dyrene; hvor de kommer fra, og om de måske endda er en truet dyreart. Som skoleklasse kan man med fordel forberede undervisning i haven, eller man kan få eleverne til at skrive om dyrene eller måske lave en quiz, som børnene kan konkurrere om.

Tag en tur i mini-zoo uden at forvente store anlæg til elefanter eller isbjørne. Du kan til gengæld forvente en skøn tur i det fri sammen med familien.

 

This entry was posted in Familie.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>