Værd at vide om luft til luft varmepumper

En luft til luft varmepumpe og luft til vand varmepumpe udnytter luftens energi i forbindelse med opvarmning, læs mere på Bedste Varmepumpe DK. Det er faktisk en form for omvendt køleskab. En luft til luft varmepumpe er i stand til at opvarme selv store husstande, og det er en investering der giver dig store besparelser på din varmeregning.

Denne type varmepumpe er en meget populær løsning herhjemme i Danmark – muligvis også fordi at denne varmepumpe kan anskaffes til meget fordelagtige priser. Især i forbindelse med opvarmningen af et sommerhus er det meget fordelagtigt at investere i en luft til luft varmepumpe.

Fordele ved en varmepumpe

Hvis du er vant til at varme din bolig op vha. et slidt olie- eller gasfyr, så vil du lynhurtigt mærke en økonomisk genvist, ved at supplere med en luft til luft varmepumpe. Ydermere nedsætter du dit samlede CO2-udslip – og du gør dig mindre afhængig af fluktuerende og stigende priser på olie eller gas. En varmepumpe er nemlig effektiv og miljøvenlig hele vejen igennem.

En luft til luft varmepumpe er som udgangspunkt ideel, hvis du har et sommerhus, hvor du gerne vil spare på varmregningerne. Bor du i et almindeligt parcelhus, vil denne type varmepumpe som regel være underlegen i forhold til andre typer – eller i forhold til jordvarme. Læs meget mere om luft til luft varmepumper, klik her.

Moderne varmepumper er meget effektive, og er i stand til at udvinde varme helt ned til -20 grader.

Levetid

En varmepumpe af denne type, har typisk en levetid på ca. 10 år. Tilbagebetalingstiden vil være i omegnen af 3-5 år – hvorfor det er en ganske fornuftig investering. Dertil kommer, at en luft til luft varmepumpe ikke kræver megen vedligeholdelse.

Du bør placere varmepumpen væk fra dit eget og naboens soveværelse, da den uundgåeligt vil afgive noget støj. Dette kan du imødekomme ved at placere varmepumpen i dit bryggers, et udeskur eller lignende.

This entry was posted in Diverse.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>